2016. november 1., kedd

Szalmabálákból épült ez a kicsi, de formás házikó

Ez az egyszerű szalmabála szerkezet egy pihenő és információs standnak épült egy látogatói tanösvényen Muttersholtz északkeleti francia város mellett. A stand része egy tanulmánynak, amely a megújuló anyagokat és azok épületek esetében történő felhasználását vizsgálja.

Az öko-menedéket a párizsi székhelyű Studio 1984 építészeti cég tervezte. A kezdeti koncepció egy négyszögletes belső térfogaton alapult, melynek falait közönséges szalmabálák felhasználásával alakították ki. Egy egyszerű ötszögletű faváz adja a keretét, ami egyben a bálákat is a helyükön tartja.Nagyítás a képekre kattintva

A falakat belül fa táblák borítják, amellyel sikerült létrehozni egy könnyű, tiszta, minimalista felületet. A külseje meglehetősen rusztikus megjelenésű a szalmabála falakkal és a könnyű hullámlemez tetővel, amit a rácsos fakeret tart meg. A tető nagyvonalúan túlnyúlik, ami segít megelőzni az épület körül lévő föld erózióját, ugyanakkor egy bizonyos fokú menedéket is nyújt bárki számára.

Ez a tanulmánynak szánt épület a megújuló anyagok tekintetében katalizátorként működhetne az új, egyszerű szerkezetek tervezéséhez és építéséhez, amelyek elsősorban a helyben található építőanyagokat használják ki. Bár ezt az épületet nem lakóhelynek tervezték, bizonyos jövőbeli szerkezeteket hasonló elképzelések alapján lehet létrehozni, amelyek minimális hatással vannak a környezetre.

http://studio-1984.com/

http://indavideo.hu/video/Szalmabala_haz
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Printfriendly

  • ©2015 Otthon Ötlet
  • +