2016. szeptember 27., kedd

Kislányával él az édesanya abban a szállítókonténerben, melyet a saját kezével alakított át

Lulu egy vidéki lány Argentínából, aki jelenleg Amerikában él a kislányával. Az egyedülálló anya visszament az iskolába, de nem nem nagyon vonzotta a hagyományos reggeltől délutánig tartó munka vagy életmód, amely megköveteli, hogy valaki folyamatosan dolgozzon annak érdekében, hogy ki tudja fizetni a bérleti díjat.

Amikor eljött az ideje, Lulu kiköltözött abból a házból, ahol laktak, és úgy döntött, hogy a kislányával együtt egy szabványos szállítókonténerbe költöznek.

A konténer, melyet áruk oda-vissza szállítására használtak Kínába, Lulu bohém menedékévé vált.

Építési tapasztalat nélkül Lulu egy hónapot és 4000 dollárt áldozott az ablakok, a szigetelés és egy működő konyha beépítésére, melyben található egy vízmelegítő és egy kemping tűzhely.

http://indavideo.hu/video/Kontener_haz

"Ha nincs pénzed, akkor kreatívnak kell lenned," mondja Lulu. A hulladéktelepen tett többszöri látogatása során Lulu gyakorlatilag mindent megtalált, ami ahhoz szükséges, hogy újrahasznosított anyagokból kialakítsa az otthonát. Minden, kezdve a padlótól a szekrényekig használt, de még mindig nagyszerű állapotban vannak. Az anya-lánya duónak van egy fürdőkádja, vécéje, mosdója és egy rögtönzött játszószobája is.

A szállítókonténer mindössze 15 négyzetméter, ezért Lulu úgy döntött, hogy neki és lányának nagyobb területre van szüksége, ezért új hálószobát épített egy pótkocsi platójára.

"Ez valóban egy komoly választás volt, hogy hogyan akarjuk élni az életünket," - mondja Lulu.

Lulu mindenképpen kihívást jelent a "normális" anya sztereotípia számára, miközben egymaga teremtette meg annak a lehetőségét, hogy egyszerűbb életet élhessen és több időt tölthessen a lányával.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Printfriendly

  • ©2015 Otthon Ötlet
  • +