30 mennyezet ötlet, melyek ihletet adhatnak a következő lakásfelújításhoz vagy építéshez

Sokféle módja van annak, hogy egy helyiséget egyedivé varázsoljunk, ezek egyike a mennyezet kiemelése, ami a szoba fontos fókuszpontja. A l...


Sokféle módja van annak, hogy egy helyiséget egyedivé varázsoljunk, ezek egyike a mennyezet kiemelése, ami a szoba fontos fókuszpontja. A legtöbben azonban nincsenek tisztában azzal, hogy a mennyezet milyen kiaknázatlan lehetőségeket rejt számunkra, és a belsőépítészek számára. Csak gyakrabban kell felnéznünk, és előbb-utóbb megtaláljuk a tökéletes módját annak, hogyan fejezzük ki magunkat egy jó dizájn segítségével.

Íme 30 féle mennyezet tervezési ötlet, melyből érdemes ihletet meríteni.

Elsőként egy új, halszálka mintás mennyezet

Egy új otthont tervezett Michael O'Sullivan építész Aucklandben, melynek kényelmes nappalijában látható ez a halszálka mintájú mennyezet, ami úgy működik fókuszpontként, hogy közben nem borítja fel a teret. Ez a ritkán látott érdekes kialakítás emlékeztet arra, hogy minden egyes dizájnelemben rejlik valami potenciál az otthonunkban.

http://www.bosarchitecture.co.nz/


A geometriai egyensúly eleganciát teremt

Megtalálni a tökéletes egyensúlyt a helyiségekben található díszítő elemek között egy folyamatos kihívást jelent az építészek és tervezők számára. Richard Hallberg belsőépítész kaliforniai otthonának famennyezetét marokkói és spanyol hatásokkal képzelte el ünnepi geometriai formák alkalmazásával.


Mennyezeti freskó különleges otthonokban

Ennek a fényűző otthonnak a meghökkentő mennyezetét a madridi művész, Ramon Canet készítette. Ha valakinek a luxus a gyengéje, elképzeléseit művészettel párosítva elképesztő hatást érhet el.

http://ramoncanet.com/en/index.html


Üvegplafon, ami fénnyel árasztja el a tereket

Vannak esetek, amikor különleges módon kell megoldani, hogy a fény a belső terekbe jusson, és egyes építészek képesek is ezt megtenni. Ion Popusoi és Bogdan Preda közös elképzelése eredményeképpen jött létre Brassóban, Romániában ez a tetőtéri lakás, ami egy jó példa azok számára, akik üvegplafonról álmodnak.

http://www.ionpopusoi.ro/


Mélységet is adhatunk egy unalmas mennyezetnek

Szeretnénk létrehozni egy rendkívül élő tapasztalatot? Próbáljuk meg felfrissíteni a mennyezetet egy átalakítás során! Ez a csábító tetőlakás a San Francisco-i Millenium Towerben található, és egy érdekes világítási rendszert rejt magában, amely egyedi légkört teremt, ahogy visszatükrözi a színes fényeket.

http://millenniumtowersf.com/


Origamiszerű mennyezeti struktúra

A modern otthonok, mint a La Peña ház Mexikóban, készülhetnek betonból, ami ebben az esetben a fő építőanyag. Ennél a konkrét otthonnál az R-Zero Architects egy olyan origamiszerű famennyezetet képzelt el, amely mély melegérzetet sugároz. Könnyű, természetes egyben mesterséges, folyamatosan változó árnyékot vet a mennyezetre, létrehozva egy dinamikus megjelenést nappal, és statikus formát az éjszaka folyamán.

http://r-zerostudio.com/


Mennyezet egy tematikus térben

Egy sikeres projekt során Jean-Louis Deniot francia belsőépítész egy "kortárs maximalista" szobát álmodott meg, melyet a "Képzeletbeli utazások" témája inspirált. Ebben az elegáns, erdőszerű térben a mennyezet ötvözi a tervező által látott részleteket, melyben nincs "semmi reális, semmi közönséges vagy előrelátható," mint a téma egy extrém értelmezése.

http://www.deniot.com/


Élénk színeket tükröző álmennyezet

A vizuális élmény, amikor a színek találkoznak a formákkal és textúrákkal egy gyönyörű kombináció, amint az alábbi példa is jól mutatja. Anthony Lindsey fotográfus lencséjén keresztül nézve ezt a helyet a padlótól a mennyezetig csillogó és élénk színek és felületek alkotják. Szeretnél boldogan felnézni, ahol egy gyönyörűen mintázott fém álmennyezet tükrözi vissza a nappalit? Az élénk színek kellemesen keverednek a szürke falakkal, és a nagyszerű világítás segít elérni ezt a trükköt.

http://www.anthonylindsey.com


Mint egy hajó a csillagok alatt

Ez a Moszkvában található lakás egy luxus tengerjáró hangulatát idézi, és a padlótól a mennyezetig érő függönyök is hozzájárulnak ehhez a királyi érzéshez. Az orosz Archudet stúdió által elképzelt lágyan vonalazott lakosztály egy nyitott központi résszel és egy ragyogó mennyezettel rendelkezik, ami a nyugodt éjszakai égre emlékeztet.

http://www.archduet.ru/


Szegjük meg a szabályokat színekkel

Ez a hagyományosnak nevezhető mennyezet némileg visszatükrözi az alatta látható színpalettát. Egy újabb szín hozzáadása a mennyezethez felfelé vonzza a tekintetet, és ettől úgy érezzük, mintha a szoba nagyobb lenne. Az "ötödik fal" segítségével egyedi megjelenést adhatunk egy helyiségnek, ha nyitottan állunk az új lehetőségekhez. Még mindig ragaszkodsz bizonyos belsőépítészeti mítoszokhoz?


Nyersfa alakzatok egy hópehely mintájú mennyezeten

Talán a Spitzmiller & Norris is ad némi inspirációt a tökéletes mennyezet megtalálásához ezzel a lenyűgöző munkával, mely egy floridai tengerparti házban található. A családot és a barátokat szinte vonzza, hogy összejöjjenek ez alatt a hópehely alakú famennyezet alatt.

http://spitzmillerandnorris.com/


Festett famennyezet

Mit szólnál egy festett mennyezethez és merész színekhez a falakon? Az Emma Persson Lagerberg stílusával ellátott lakásban a festett mennyezet az ebédlőt díszíti, mely kontrasztban áll a sötétzöld falakkal, gyönyörűen kombinálva a kettőt.

http://emmaperssonlagerberg.blogspot.se/


Keltsünk egy kis áhítatot

Ez a tér egy iroda, ami királyi érzést kelt. Valentin Yudashkin agyszüleményében mély kék árnyalatok díszítik a falakat és a mennyezetet, elegánsan festett vonalakkal a gondosan kiválasztott helyeken. Így lett a helyiségből egy ámulatba ejtő szoba.

http://www.yudashkin.com/


Tálaljuk a vacsorát egy elegáns mennyezet alatt

Elbűvölő belső terek hozhatók létre, ha olyan nagyszerű elmék működnek közre, mint Nyikolaj Tsupikov. Ez az étkező a geometrikus mennyezet alatt arisztokratikus benyomást kelt a gondosan kiválasztott bútordarabokkal, vonalvezetéssel, az anyagokkal és a színekkel.

http://tsupikov.ru/


Lenyűgöző geometria magas mennyezeten

Az Akke Woodworks által épített geometrikus mennyezetet Robert Lowell fotós lencséjén keresztül csodálhatjuk meg, melynek elkészítése igazi kihívást jelentett. Az összesen 43 kazettából álló csempe minta gondosan egybefonódik az ebédlő kialakításával.

http://www.akkewoodworks.com/


A csempézett mennyezet romantikus hangulatot teremt

Ez a konyhai mennyezet komoly figyelmet érdemel a látványosan megoldott csempézés, és a dongaboltozatos kialakítás miatt, melyet a párzsi metróállomások ihlettek. A Design Galleria és a William Stewart Designs által közösen elképzelt mennyezet merész, romantikus és modern megjelenést kölcsönöz.

http://designgalleria.net/
http://www.williamstewartdesigns.com/wp/


Skandináv inspiráció: Fehér, világos, fa

Egy elegáns konyha könnyen inspirálhatja az embert egy átalakítás során, elég lehet csak felnézni az érintetlen mennyezetre. A skandináv formatervezés által ihletve könnyen el lehet képzelni egy álom otthont, melyet az izgalmas részletek iránti szenvedély vezérel.


Fémből készült mennyezet modern köntösben

Ha az egyszerűség az, ami fontos, de szükség van egy feltűnő részletre, hogy kitöltsön egy teret, akkor egy váratlan kialakítású mennyezet lehet a megoldás. A préselt ón mennyezetet nem volt könnyű felhelyezni, de a tulajdonosok saját kezükkel rakták fel minden egyes elemét.


Stukkómennyezet, amit a fény hasít szét

A látványos mennyezetek kreatív látásmódot igényelnek, amikor valakinek új perspektívára van szüksége. A Gisele Taranto Architecture ebben a szellemben képzelt el egy csodálatos hálószobát, melynek fókuszpontjában egy szürke stukkó mennyezet került kialakításra. A szándékosan kaotikus hasítékokkal díszített mennyezet alól beépített lámpák fényei szűrődnek ki. Ez a hálószoba a bizonyíték arra, hogy a kiemelkedő képzelet határozza meg a különböző stílusok keverékének kifinomultságát.

http://www.giseletaranto.com/


Gazdag textúrák hálószobai mennyezeten

Elbűvölő aranyszínű kárpittal körülvéve a sötét ágy csábítóan néz ki ebben az elegáns térben. A fejtámla gazdag textúrája a falon, majd a mennyezeten folytatódik, melynek kialakítása során a HOLA Design egy egyszerű, de élénk anyag- és színválasztással a luxus kikapcsolódásnak adott egy mélyebb értelmet.

http://www.hola-design.com/


Tetőablak a hálószobában

Álmodtál már arról, hogy ágyból nézhesd a csillagokat? Akkor vess egy pillantást erre a lenyűgöző hálószobára, és máris úgy fogod érezni, hogy szükséged van egy saját tetőablakra az ágyad fölött. Semmi sem jobb, mint egy üvegablak az átszűrődő csillagok fényével éjjelente, vagy esőcseppekkel, melyek gyengéden segítenek álomba merülni.

http://casamanara.com/


Emeljük a csíkokat egy következő szintre

A Suna Interior Desing munkája ebben a hálószobában azt mutatja, hogy az egyszerű ötletekkel lehet elérni olykor a legnagyobb hatást. A színes csíkok egy keretezett mennyezeten sorakoznak egy magas, de kisméretű szobában. Mivel már sokat tudunk, hogyan kell a belső tereket csíkos mintázattal modernné varázsolni, csak annyit kell tennünk, hogy egy szinttel feljebb, a mennyezeten használjuk.

http://www.sunainteriordesign.com/


Ahol a filmsztárok találkoznak a tervezési lehetőségekkel

Egy kreatív mennyezettel büszkélkedő házimozi segít a tökéletes mozi hangulat létrehozásában, egyensúlyban a fekete-fehér filmek eleganciájával, és a holnap űrhajójának lehetőségével. Ez egy határozottan időtlen dizájn az időtlen filmek megtekintéséhez.


Dolgozz, tarts szünetet, majd nézz fel és álmodj

A felfedezők nyitott szemmel járják a világot. Ez a hihetetlen mennyezet egy festett világtérképpel álmaink képzeletbeli utazására visz el. Ha nincs egy házunk panorámával, legalább lehet egy panorámaszerű perspektívánk.


Csiszolt gyémánt témájú mennyezet

Ennek a tajpeji otthonnak a tulajdonosa a divatiparban dolgozik. Annak érdekében, hogy a teret nagyobbnak érezze egy zsúfolt városban, A H2O+CO2 Design egy zseniális megoldást talált. Mivel a belmagasság túl alacsony volt, egy gyémánt lap koncepciót használtak a mennyezet kialakításakor.

http://www.h2o-co2.com/


Hullámzó világos vonalak a mennyezeten

Azok számára, akik szeretik a lekerekített vonalakat, egy világító elem, mely egymaga hullámzik végig a plafonon, enyhítheti a "valami hiányzik" érzését. Az MCK Architects által megálmodott csodálatos otthon egy sor művészi megoldást vonultat fel, világos és nyitott családias atmoszférát teremtve.

http://www.mckarchitects.com/


Michael Jordan hullámzó mennyezete

A kosárlabda sztár Michael Jordan nappalija egy újabb példa a hullámzó mennyezeti vonalakra. A hasonló színpaletták és világítási technikák segíthetnek elérni a kifinomult megjelenést anélkül, hogy túl hivalkodóak lennének a "nem egyenes" vonalak. Van egy finom határ a giccs és a szép között, úgyhogy döntsünk az utóbbi mellett.


Modern tálcás mennyezet

Valami egészen extra modern megoldást szeretnél a nappaliba, az étkezőbe vagy a hálószobába? Az alábbi három példa ugyanannak a témának a variációi. Ennek a Kaliforniában található otthonnak a mennyezetét a Belzberg Architects tervezte meg. A mennyezet geometrikus mélyedésébe hosszú facsíkok kerültek. Ez az egyszerű geometria egy érdekes csavart ad a kifinomult belső térnek.

http://belzbergarchitects.com/


Étkező a tálcás mennyezet alatt

Ugyanabban a házban a kandalló másik oldalán ugyanazt a témát értelmezték újra tervezők az étkezőben. A tálcás mennyezetet fények veszik körbe, ahol a vacsora élmény, nem csupán egy étkezés. Itt a nappalitól különböző fát használtak, hogy egy kapcsolat jöjjön létre a többi dekorációval.


Beton tálcás mennyezet

A hálószobát is tálcás mennyezettel képzelte el a Belzberg Architects, benne süllyesztett viágítással. Ez a mennyezet kialakítás teszi teljessé azt a színpalettát, amit a tulajdonosok választottak a többnyire éjszaka használt tér kialakításakor.


Reméljük, hogy a fenti ötletek segítséget nyújtottak egy esetleg most még unalmas mennyezet átalakításához, ami könnyen válhat egy szoba középpontjává, megváltoztatva a helyiség általános megjelenését.
Név

Ágy,7,Állatbútor,1,Apró otthon,13,Asztal,5,Beltér,22,Bútor,26,Bútorterv,2,Családi ház,29,Csináld magad,30,Dekoráció,15,Earthship,2,Egyébterv,1,Emeletes ágy,2,Építési anyagok,3,Építészet,44,Esővízgyűjtő,1,Faház,8,Falidísz,1,Felújítás,14,Fenntartható,15,Fészer,2,Függőleges kert,1,Fürdőszoba,13,Garázs,1,Gépkocsibeálló,1,Gyerekbútor,5,Gyerekszoba,7,Hálószoba,13,Háztartási készülék,1,Hétvégi ház,3,Íróasztal,4,Irodabútor,3,Karácsony,2,Kert,23,Kerti tó,1,Kertterv,3,Konténer ház,6,Konyha,25,Kutyaágy,3,Kutyaház,1,Kültér,26,Lakás,13,lakókocsi,1,Laminált padló,1,Macskaágy,1,Medence,2,Mennyezet,1,Miniatűr kert,1,Napelem,10,Nappali,25,Növények,10,Nyaraló,5,Ötletek,29,Polc,8,Polikarbonát,1,Spórolás,1,Szekrény,4,Szélenergia,1,Sziklakert,1,Tárolás,9,Udvar,11,Új,118,Újrahasznosítás,12,Világítás,11,Zuhanyzó,4,
ltr
item
Otthon Ötlet: 30 mennyezet ötlet, melyek ihletet adhatnak a következő lakásfelújításhoz vagy építéshez
30 mennyezet ötlet, melyek ihletet adhatnak a következő lakásfelújításhoz vagy építéshez
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidCLUl2GcjwsrJgrAgkCMQB6x5x6uyidOEbwfIP4x_YnOq8uoLofbDd3PwYtgI_yGMqO6NYJUk8BcGZH_4Acn7eAUu5xjkFRoZB8CB1mQqUWMU3DTlKkCQivL6Kvq0FfXgNxSmwZi9yRX8/s1600/mennyezet+plafon+kialak%25C3%25ADt%25C3%25A1s+diz%25C3%25A1jn+%25C3%25A1talak%25C3%25ADt%25C3%25A1s+lak%25C3%25A1s+h%25C3%25A1z+fel%25C3%25BAj%25C3%25ADt%25C3%25A1s+vil%25C3%25A1g%25C3%25ADt%25C3%25A1s+modern+dekor%25C3%25A1ci%25C3%25B3+fa+beton+%25C3%25A1lmennyezet-7-2015-otthon+%25C3%25B6tlet.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidCLUl2GcjwsrJgrAgkCMQB6x5x6uyidOEbwfIP4x_YnOq8uoLofbDd3PwYtgI_yGMqO6NYJUk8BcGZH_4Acn7eAUu5xjkFRoZB8CB1mQqUWMU3DTlKkCQivL6Kvq0FfXgNxSmwZi9yRX8/s72-c/mennyezet+plafon+kialak%25C3%25ADt%25C3%25A1s+diz%25C3%25A1jn+%25C3%25A1talak%25C3%25ADt%25C3%25A1s+lak%25C3%25A1s+h%25C3%25A1z+fel%25C3%25BAj%25C3%25ADt%25C3%25A1s+vil%25C3%25A1g%25C3%25ADt%25C3%25A1s+modern+dekor%25C3%25A1ci%25C3%25B3+fa+beton+%25C3%25A1lmennyezet-7-2015-otthon+%25C3%25B6tlet.jpg
Otthon Ötlet
https://otthonotlet.blogspot.com/2015/11/30-mennyezet-otlet-melyek-ihletet.html
https://otthonotlet.blogspot.com/
https://otthonotlet.blogspot.com/
https://otthonotlet.blogspot.com/2015/11/30-mennyezet-otlet-melyek-ihletet.html
true
5645304889391421213
UTF-8
Loaded All Posts Nincs ilyen bejegyzés MEGNÉZEM Tovább Válasz Válasz elvetése Törlés Kezdőlap OLDALAK BEJEGYZÉSEK View All TOVÁBBI ÉRDEKESSÉGEK CÍMKÉK ARCHÍV KERESÉS MINDEN BEJEGYZÉS Nincs a keresésnek megfelelő találat Vissza a kezdőlapra Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vas Hét Kedd Szer Csüt Pén Szom Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December Jan Feb Már Ápr Május Jún Júl Aug Szep Okt Nov Dec Éppen most 1 perce $$1$$ minutes ago 1 órája $$1$$ hours ago Tegnap $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago több mint 5 hete Követők Követés THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy