Hogyan készítsük elő az aljzatot laminált padló lerakása előtt

A laminált padló a lakástulajdonosok számára az egyik legjobb megoldás, amikor lakásfelújítás mellett döntenek. Alacsony ára, a sokféle s...


A laminált padló a lakástulajdonosok számára az egyik legjobb megoldás, amikor lakásfelújítás mellett döntenek. Alacsony ára, a sokféle szín és textúra, a magas minőség, tartósság és a könnyű karbantartás teszi a laminált padlót a legideálisabb választássá. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk lépésről lépésre, hogyan kell előkészíteni a padlót a laminált padló lerakása előtt. Furcsának tűnhet, de az előkészítő szakasz elengedhetetlen a laminált padló megfelelő lerakásához, tehát fontos erre odafigyelni. Ha a beton padlón sok a szabálytalanság, akkor meg kell fontolni egy vékony réteg önterülő esztrich felhordását.

1. Ha a padló betonból van, akkor ellenőrizni kell a szintjét, és ha szükséges, akkor önterülő esztrichet kell felhordani vékony rétegben. Keressük meg a repedéseket a betonon, és töltsük ki habarccsal. Ezen felül el kell távolítani a maradványokat, a port vagy zsírt, mielőtt az alátétfóliát lefektetjük a laminált lapok alá.

2. Ha fából készült padló van, meg kell győződni arról, hogy teljesen szintben van-e, hogy repedésmentes, mielőtt lerakásra kerül a laminált padló. Ha az aljzat megsérült, akkor ajánlatos 12 mm vastag rétegelt lemezt lerakni a felületére. Biztosítsuk a rétegelt lemezeket a fa aljzathoz szögek segítségével. Mindenképpen ismerjük meg a gyártó utasításait a rétegelt lemez lerakása előtt, ha szeretnénk elkerülni a jövőbeli problémákat. A legtöbb esetben 3 mm-es tágulási hézagot kell hagyni a lemezek között, de a legbiztosabb, ha elolvassuk a termék címkéjét, vagy vásárlásnál kikérjük az eladó szakember véleményét. Ha a rétegelt lemez ára meghaladja a költségvetést, akkor használjunk 10-12 mm-es OSB lapokat. Ugyanakkor figyelnünk kell arra, hogy OSB lapot nem szabad nedvességnek és párának kitett helyiségekben használni, mivel megduzzad, és akár penészes vagy gombás is lehet.

3. Tömítsük el a rétegelt lemez széleit a falak mentén, hogy létrehozzunk egy nedvesség elleni akadályt (csak fából készült aljzat esetén), és javítsunk a helyiség hő- és hangszigetelésén.

Hogyan készítsük elő az aljzat felületét a laminált padló lerakása előtt


A laminált padló lerakása előtt ellenőrizni kell egy szintezővel, hogy a felület vízszintes-e. Ez egy rendkívül fontos szempont, mert ha a felület nem vízszintes, akkor az új laminált padló felpúposodhat és nyikoroghat.

Anyagok tekintetében a laminált padlóhoz alátátétet kell vásárolnunk. A szükséges felület kiszámításához szorozzuk össze a szoba hosszát és szélességét, majd adjunk hozzá 5-10 % vágási hulladékot.


Tisztítsuk meg a felületet alaposan egy porszívó, vagy akár egy seprű segítségével, mivel a maradék anyagok és egyéb apró részecskék később gondot okozhatnak.

Ügyelni kell a sarkokra a fal mentén, és meg kell ismételni a folyamatot, ha szükséges. Seprés közben viseljünk porvédő maszkot, és szellőztessük ki a helyiséget alaposan.


Használjunk kaparót, vagy spaklit a beton dudorok, illetve a padló egyéb szabálytalanságainak eltávolításához, majd seperjük, vagy porszívózzuk fel őket. A porszívó egy jobb megoldás, mivel a használata kevesebb porral jár.

Ha figyelmen kívül hagyjuk ezt a lépést, a laminált padló idővel tönkremehet, vagy besüppedhet minden alkalommal, amikor valaki átsétál az adott területen. Ez a lépés kritikus a tartósság szempontjából, ezért a felületet többször is gondosan ellenőrizzük.


A laminált lapokat az eredeti lezárt csomagolásban abban a szobában kell vízszintesen tárolni legalább 72 órán keresztül, ahová le lesznek rakva. Továbbá a hőmérséklet nem lehet kevesebb 18 °C-nál, és a laminált padló csomagok és a falak közti távolságnak legalább 50 cm-nek kell lennie.

Pontosabb részletekért olvassuk el a gyártó utasításait. A padló előkészítése elengedhetetlen, ezért a tökéletes eredmény érdekében követni kell az utasításokat.


Ezután egy illesztőfűrész segítségével vágjuk ki alul az ajtókereteket. Sok lakástulajdonos a laminált lapokat vágja ki, és úgy fekteti az ajtókeret köré, de ez a módszer teljesen rossz. Nem csak, hogy nem néz ki jól, hanem a laminált padló nyikorogni fog.

A helyes elkészítési mód a laminált padló lerakása előtt, hogy lehelyezünk egy darab alátétet, majd egy laminált lapot az aljzatra. Ezután a illesztőfűrész segítségével óvatosan kivágjuk az ajtókeretet, ügyelve arra, hogy tartsuk a szintet.


Miután kivágtuk az ajtókeretet a fűrésszel, győződjünk meg róla, hogy a hely elég széles-e a laminált lap számára minden probléma nélkül. Ezért érdemes egy univerzális vágókést is használni , hogy eltávolítsuk a purhab, vagy egyéb maradványokat az ajtókeret alól.

Dolgozzunk nagy körültekintéssel, különben megkarcolhatjuk az ajtófélfát. Miután alaposan előkészítettük a felülelet, takarítsuk össze a maradványokat., és ellenőrizzük le utoljára. Keressük meg a repedéseket, dudorokat, vagy az olajos területeket. Az aljzat ezután készen áll a laminált padló lerakására.

Név

Ágy,7,Állatbútor,1,Apró otthon,13,Asztal,5,Beltér,22,Bútor,26,Bútorterv,2,Családi ház,29,Csináld magad,30,Dekoráció,15,Earthship,2,Egyébterv,1,Emeletes ágy,2,Építési anyagok,3,Építészet,44,Esővízgyűjtő,1,Faház,8,Falidísz,1,Felújítás,14,Fenntartható,15,Fészer,2,Függőleges kert,1,Fürdőszoba,13,Garázs,1,Gépkocsibeálló,1,Gyerekbútor,5,Gyerekszoba,7,Hálószoba,13,Háztartási készülék,1,Hétvégi ház,3,Íróasztal,4,Irodabútor,3,Karácsony,2,Kert,23,Kerti tó,1,Kertterv,3,Konténer ház,6,Konyha,25,Kutyaágy,3,Kutyaház,1,Kültér,26,Lakás,13,lakókocsi,1,Laminált padló,1,Macskaágy,1,Medence,2,Mennyezet,1,Miniatűr kert,1,Napelem,10,Nappali,25,Növények,10,Nyaraló,5,Ötletek,29,Polc,8,Polikarbonát,1,Spórolás,1,Szekrény,4,Szélenergia,1,Sziklakert,1,Tárolás,9,Udvar,11,Új,118,Újrahasznosítás,12,Világítás,11,Zuhanyzó,4,
ltr
item
Otthon Ötlet: Hogyan készítsük elő az aljzatot laminált padló lerakása előtt
Hogyan készítsük elő az aljzatot laminált padló lerakása előtt
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEitSZM8jPga2IoymbQY7Zn8VJuLAZdysua2CYIfc8_EfMfFIRCTcTEuhKJ5lrnE1uQqoPL5_COcvKJpgLaiV0liZfjUxUvYVfT1Wm0Uh9-RPV7DiWlBx2J_0XBx6K_NH7ybfeQojVIhQJwx/s640/lamin%C3%A1lt+padl%C3%B3+beton+aljzat+el%C5%91k%C3%A9sz%C3%ADt%C3%A9s+jav%C3%ADt%C3%A1s+%C3%B6nter%C3%BCl%C5%91+esztrich+reped%C3%A9s+dudor+tiszt%C3%ADt%C3%A1s-2015-otthon+%C3%B6tlet.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEitSZM8jPga2IoymbQY7Zn8VJuLAZdysua2CYIfc8_EfMfFIRCTcTEuhKJ5lrnE1uQqoPL5_COcvKJpgLaiV0liZfjUxUvYVfT1Wm0Uh9-RPV7DiWlBx2J_0XBx6K_NH7ybfeQojVIhQJwx/s72-c/lamin%C3%A1lt+padl%C3%B3+beton+aljzat+el%C5%91k%C3%A9sz%C3%ADt%C3%A9s+jav%C3%ADt%C3%A1s+%C3%B6nter%C3%BCl%C5%91+esztrich+reped%C3%A9s+dudor+tiszt%C3%ADt%C3%A1s-2015-otthon+%C3%B6tlet.jpg
Otthon Ötlet
https://otthonotlet.blogspot.com/2015/04/hogyan-keszitsuk-elo-az-aljzatot.html
https://otthonotlet.blogspot.com/
https://otthonotlet.blogspot.com/
https://otthonotlet.blogspot.com/2015/04/hogyan-keszitsuk-elo-az-aljzatot.html
true
5645304889391421213
UTF-8
Loaded All Posts Nincs ilyen bejegyzés MEGNÉZEM Tovább Válasz Válasz elvetése Törlés Kezdőlap OLDALAK BEJEGYZÉSEK View All TOVÁBBI ÉRDEKESSÉGEK CÍMKÉK ARCHÍV KERESÉS MINDEN BEJEGYZÉS Nincs a keresésnek megfelelő találat Vissza a kezdőlapra Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vas Hét Kedd Szer Csüt Pén Szom Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December Jan Feb Már Ápr Május Jún Júl Aug Szep Okt Nov Dec Éppen most 1 perce $$1$$ minutes ago 1 órája $$1$$ hours ago Tegnap $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago több mint 5 hete Követők Követés THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy