11 ok, amiért az Earthship a jövő

Az Earthship a 21. század 100 %-ig fenntartható otthona, mely olyan kényelmet nyújt, melyet semmilyen más zöld stílusú épület. Olcsó, mod...


Az Earthship a 21. század 100 %-ig fenntartható otthona, mely olyan kényelmet nyújt, melyet semmilyen más zöld stílusú épület. Olcsó, modern életmódot biztosít, és harmóniában van a természettel. Íme 11 ok, amiért az Earthship annyira lenyűgöző.

1. Termessz saját élelmiszert

Az Earthship két üvegházzal készül, amelyben egész évben termeszthetünk növényeket. Ez azt jelenti, hogy nem számít, milyen a külső klíma, ehetünk zöldségeket és gyümölcsöket úgy, hogy azokat a saját házunkban termeljük meg. Egy halastó is nagyszerű választás a tenger gyümölcsei szerelmeseinek.


2. Olcsó energia

Használhatunk megújuló energiaforrásokat, például napelemeket és szélturbinát, melyek teljes mértékben kielégítik az otthon energiaszükségletét. Természetesen az, hacsak nem vagy a modern társadalom öntudatlan fogyasztója, amire tanítottak.


3. Fenntartható vízrendszer

Amikor esik az eső, az Earthship teteje összegyűjti a vizet egy ciszternába, amely aztán elosztja azt a mosdó és a zuhanyzó között. A használt "szürke víz" a mosogatóból és a zuhanyzóból átszivattyúzásra kerül az üvegházba, hogy öntözze a növényeket. Ezen a ponton a vizet megtisztítják a növények, és készen áll az újbóli használatra - ezért az visszaszivattyúzható a fürdőszoba vécéjébe. Ezután a vécéből a víz a külső kertbe szivattyúzható, mely tápanyagot nyújt a nem ehető növények számára.


4. Biztonságos menedék bármilyen időjárás esetén

Az Earthship igazítható bármilyen klímához - nem számít, ha dermesztő hideg, vagy pokoli forróság van odakinn, az Earthship képes fenntartani egy állandó körülbelül 22 Celsius fokos hőmérsékletet. A titok az épület szerkezetében található - földdel döngölt autógumik, vagyis "hőtárolók". Ezzel a módszerrel a napenergia elnyelődik, és felszabadul a belső tér hőmérsékletétől függően. Annak érdekében, hogy a nap felmelegítse a hőtárolót, a nagy elülső ablakoknak dél felé kell nézniük.


5. Nincsenek számlák = szabadság

Miután minden alapvető szükséglet ingyen van, ez elvezet bennünket a következő nagy előnyhöz - szabaddá válhatunk a rabszolgaság modern formájától. Többé már nem kell annak érdekében dolgoznunk, hogy túléljünk - nincs több elvesztegetett értékes idő. Teljes mértékben koncentrálhatunk azokra a dolgokra, melyeket csinálni szeretünk, így fejleszthetjük önmagunkat, és javíthatunk a körülöttünk lévő világon. Az egyetlen felelősségünk az lesz, hogy vigyázunk az Earthshipre, ami teljes mértékben megéri. Képzeljük csak el a világot, amelyben élünk, ha mindenkinek annyi a szabadideje, hogy megteheti azokat a dolgokat, melyeket valóban szeret csinálni ahelyett, hogy olyan munkát végezzen, amit ki nem állhat.


6. Készítsd el a sajátodat

Ezt meglepően gyorsan meg lehet tenni akár egy amatőr építő esetében is. Remek példa erre egy házaspár, akik egy 3 emeletes Earthshipet építettek saját maguk 3 hónap alatt. Egyiküknek sem volt tapasztalata az építőiparban, és sikerült felépíteniük egy zöld otthont, kizárólag kinyomtatott rajzok alapján. Nem vettek fel munkásokat, és az eszközök költségei sem voltak magasak. Ha egy negyvenes éveiben lévő pár képes rá, akkor bárki más is megteheti.



7. Olcsó

Az Earthship elég olcsó, összehasonlítva az általános házakkal. Az áruk attól függ, hogy mekkorát szeretne valaki építeni. Az ár illeszkedik bármely társadalmi osztály lehetőségeihez.



8. Fenntartható és divatos

A legtöbb ember előtt egy kezdetleges otthon képe jelenik meg, amelyből hiányzik a 21. századi kényelem, amikor meghallják a fenntartható, vagy környezetbarát otthon szavakat. Vessünk egy pillantást az alábbi képekre, ami után könnyen belátható, hogy az Earthshipnek semmi köze a kezdetlegességhez vagy a ódivatúsághoz.




9. A modern társadalom melléktermékéből készül

Az Earthship alapvető alkotóelemei újrahasznosított melléktermékek - ez az oka annak, hogy annyira olcsó. Mint már említettük, a földdel döngölt autógumik adják az Earthship szerkezetét. A használt gumikat meglehetősen könnyű beszerezni, és vannak olyan helyek, ahol valójában még fizetnek is érte, hogy elvigyük. A másik példa a falak - ezek bebetonozott műanyag és üveg palackokból készülnek. Mindezeket és más szükséges anyagokat elég egyszerűen beszerezhetjük bármely városi környezetben.



10. Nyitottság

Az Earthship egyvalamiben biztos sikeres - ösztönzi az embereket, hogy másként gondolkodjanak. Inspirálnak bennünket, hogy egy olyan emberi társadalmat építsünk, mely harmóniában van a természettel, nem pedig ellene. Mi lenne, ha egy fenntarható modellt alkalmaznánk nem csak az otthonunk, hanem a körülöttünk lévő világ esetében is? Mi az, amit olcsóbbá, fenntarthatóbbá és környezetbarátabbá tehetnénk?


11. Az Earthship csapat

Az Earthship támogatói és aktivistái ugyanazokat az értékeket képviselik, mint maga az Earthship. Egyre szélesebb körű mozgalmak vannak szerte a világon, hogy fenntarható otthonokat építsenek különböző országokban. Ha nem szeretnél egyedül lenni, vagy magad építeni, akkor vedd fel egy helyi szervezettel a kapcsolatot, és legyél része te is a változásnak.

Név

Ágy,7,Állatbútor,1,Apró otthon,13,Asztal,5,Beltér,22,Bútor,26,Bútorterv,2,Családi ház,29,Csináld magad,30,Dekoráció,15,Earthship,2,Egyébterv,1,Emeletes ágy,2,Építési anyagok,3,Építészet,44,Esővízgyűjtő,1,Faház,8,Falidísz,1,Felújítás,14,Fenntartható,15,Fészer,2,Függőleges kert,1,Fürdőszoba,13,Garázs,1,Gépkocsibeálló,1,Gyerekbútor,5,Gyerekszoba,7,Hálószoba,13,Háztartási készülék,1,Hétvégi ház,3,Íróasztal,4,Irodabútor,3,Karácsony,2,Kert,23,Kerti tó,1,Kertterv,3,Konténer ház,6,Konyha,25,Kutyaágy,3,Kutyaház,1,Kültér,26,Lakás,13,lakókocsi,1,Laminált padló,1,Macskaágy,1,Medence,2,Mennyezet,1,Miniatűr kert,1,Napelem,10,Nappali,25,Növények,10,Nyaraló,5,Ötletek,29,Polc,8,Polikarbonát,1,Spórolás,1,Szekrény,4,Szélenergia,1,Sziklakert,1,Tárolás,9,Udvar,11,Új,118,Újrahasznosítás,12,Világítás,11,Zuhanyzó,4,
ltr
item
Otthon Ötlet: 11 ok, amiért az Earthship a jövő
11 ok, amiért az Earthship a jövő
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0N5NA8TOGbfvH3o9V5qPGbQwZVkze-MGBV2Dwc2u3TLo6wqxwDzzY1IklJRK9_R8sJ223FezFuQYByz4mkBs3KTaAQBfPY7TzLmuk_9iK22FCmoWvzDvgAUcb9MtNotscL2j_cCatypj0/s1600/earthship+fenntarthat%C3%B3+z%C3%B6ld+h%C3%A1z+otthon+haszn%C3%A1lt+aut%C3%B3+gumi+naenergia+napelem+sz%C3%A9lturbina+gener%C3%A1tor+%C3%BCvegh%C3%A1z+n%C3%B6v%C3%A9ny+kl%C3%ADma-13-2015-otthon+%C3%B6tlet.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0N5NA8TOGbfvH3o9V5qPGbQwZVkze-MGBV2Dwc2u3TLo6wqxwDzzY1IklJRK9_R8sJ223FezFuQYByz4mkBs3KTaAQBfPY7TzLmuk_9iK22FCmoWvzDvgAUcb9MtNotscL2j_cCatypj0/s72-c/earthship+fenntarthat%C3%B3+z%C3%B6ld+h%C3%A1z+otthon+haszn%C3%A1lt+aut%C3%B3+gumi+naenergia+napelem+sz%C3%A9lturbina+gener%C3%A1tor+%C3%BCvegh%C3%A1z+n%C3%B6v%C3%A9ny+kl%C3%ADma-13-2015-otthon+%C3%B6tlet.jpg
Otthon Ötlet
https://otthonotlet.blogspot.com/2015/04/11-ok-amiert-az-earthship-jovo.html
https://otthonotlet.blogspot.com/
https://otthonotlet.blogspot.com/
https://otthonotlet.blogspot.com/2015/04/11-ok-amiert-az-earthship-jovo.html
true
5645304889391421213
UTF-8
Loaded All Posts Nincs ilyen bejegyzés MEGNÉZEM Tovább Válasz Válasz elvetése Törlés Kezdőlap OLDALAK BEJEGYZÉSEK View All TOVÁBBI ÉRDEKESSÉGEK CÍMKÉK ARCHÍV KERESÉS MINDEN BEJEGYZÉS Nincs a keresésnek megfelelő találat Vissza a kezdőlapra Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vas Hét Kedd Szer Csüt Pén Szom Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December Jan Feb Már Ápr Május Jún Júl Aug Szep Okt Nov Dec Éppen most 1 perce $$1$$ minutes ago 1 órája $$1$$ hours ago Tegnap $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago több mint 5 hete Követők Követés THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy